top of page

Baloni sa helijumom

Naši baloni sa helijumom su naš zaštitni znak! 

helijum

baloni sa HELIJUMOM

Imamo NAJKVALITETNIJE balone sa helijumom na tržištu!

 

Baloni sa helijumom spadaju u vrstu balona koja je svima prepoznatljiva po slobodnom letu ako se samostalno puste u atmosferu. Razlog tome je gas kojim je ta vrsta balona napunjena, a to je helijum. Helijum je gas dosta ređi od vazduha (manja specifična gustina u odnosu na vazduh) pa se na osnovu toga stvari potisak od strane vazduha na balon koji ga “tera” da lebdi odnosno leti.

Što se tiče balona sa helijumom,  možemo ih podeliti na dve vrste na osnovu materijala od kojih je balon napravljen. To su LATEX (gumeni) i FOLIJA baloni.

Latex Baloni

 

LATEX ili GUMENI baloni mogu se puniti helijumom i oni mogu držati balon u vazduhu punih 20 časova. Razlog ograničenom veku trajanja LATEX helijumskog balona je upravo priroda samog helijuma. Helijum je dosta ređi od vazduha pa uspeva da posle nekog vremena prođe kroz mikro pore zida balona. Inače sastav zida LATEX balona je latex-guma.

Folija Baloni

Folija baloni su jako zahvalni što se tiče punjenja helijumom. Folija balon može leleti u vazduhu i do 30 dana. Folija baloni su sastavljeni od tanke i lagane folije koja je mašinski zavarena sa svih strana i postoji samo nepovratni ventil u koji se ubacije helijum.

 

Što se tiče veličine balona sa helijumom, oni  postoje u različitim veličinama, npr: u prečniku 23 cm, 25cm, 27.5cm i 30 cm, i oni su naša preporuka.

Baloni sa helijumom – najčešća primena

Baloni sa helijumom su najčešće korišćeni   za proslave rođendana, eventa, svadbi i drugih svečanosti. Baloni sa helijumom su nezaobilazni deo dekoracije skoro svake proslave.  Helijumski baloni su postali potpuni HIT na svim vrstama svečanosti. Baš zbog širokog spektra upotrebe oni mogu  biti napravljeni u raznim oblicima, kao što su baloni u obliku slova, baloni u obliku brojeva, zvezda, srca, lopte, i sve vrste balona Diznijevih junaka iz crtanih filmova.

Ukoliko vam nedostaje ideja, dovoljno je da se samo javite našem stručnom timu i uživajte u saradnji.

Pogledajte ostale balone iz naše ponude

baloni sa helijumom (9).jpg

Rodjendanski baloni

baloni za sve prilike.jpg

Baloni sa štampom

baloni sa helijumom (5).jpg

Baloni neobičnih oblika

rodjendanski baloni -dekoracija balonima

Asimetrični baloni

bottom of page