top of page
Search
  • Writer's pictureDekoracija Balonima BeT

Dan nezavisnosti Turske obeležen u hotelu "Hajat" u Beogradu

Turska Republika (tur. Türkiye Cumhuriyeti), država je u jugozapadnoj Aziji. Ovo je transkontinentalna zemlja i veći deo njene teritorije leži u Aziji, a samo jedan manji deo u jugoistočnoj Evropi (jugoistočni deo Balkanskog poluostrva).


Do 1922. godine današnja Turska je bila sedište Osmanskog carstva. Glavni grad Turske je Ankara, a najveći je Istanbul.


Turska se nalazi na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora, što je čini zanimljivim turističkim odredištem.


Prvi predsednik Turske Republike i njen osnivač bio je Mustafa Kemal Ataturk.


Zvanični jezik u Turskoj je turski, kojim govori oko 80% stanovništva, dok su u upotrebi još kurdski, arapski, zazački, kao i različiti jezici manjina.


Dan nezavisnosti obeležava se od 29. oktobra 1923. godine kada je nastala Republika Turska.


Turski ambasador u Srbiji Tanju Bilgic priredio je svečani prijem povodom obeležavanja 96. godišnjice proglašenja Republike Turske, u hotelu "Hajat" u Beogradu i tom prilikom obratio se zvanicama na srpskom jeziku zahvalivši svim prisutnima što danas s njim dele sreću.


Pogledajte kako je naš tim Dekoracija balonima BET ukrasio prostor za ovu svečanu priliku ...Pogledajte ostale balone iz naše ponudeBilo da želite da dekorišete poslovni prostor ili Vaš dom ukrasnim balonima mi Vam nudimo veliki izbor dekoracija za tu priliku ....bottom of page